Robot Educatie kopen? Robot Educatie direct online kopen | V-Nix.nl

Robotica: jong geleerd, oud gedaan

Robots en robotica spelen een steeds grotere rol in ons leven. Niet alleen via fysieke robots, maar bijvoorbeeld ook met de stemondersteuning die in je smartphone zit. De komende decennia zal de robotisering alleen maar toenemen. Het is daarom goed dat kinderen op jonge leeftijd leren hiermee om te gaan. Leren programmeren is op diverse vlakken waardevol voor ze. Educatieve robots zijn daarbij de perfecte leermiddelen.

Lees meer...
8 artikelen  

Saai en ingewikkeld?

Het kunnen lezen en schrijven van computercode zou in de toekomst wel eens net zo onmisbaar kunnen gaan worden als 'gewoon' lezen en schrijven nu is. Door kinderen al vroeg de basisprincipes van programmeren te leren en met robotica in aanraking te brengen, sturen we ze de goede kant op. En denk je nu: wat zielig voor die kindjes, dat is toch saai en ingewikkeld? Dan vergis je je!

Spelend goede eigenschappen ontwikkelen

Met educatie-robots leren kinderen op een speelse manier de basisbeginselen van programmeren. Een kind van 5 begint met eenvoudige opdrachten, die steeds moeilijker worden. Uiteindelijk is een kind in staat uitdagende puzzels op te lossen en zelfstandig een robot te programmeren. Ondertussen leren ze kritisch en wetenschappelijk te denken, samen te werken, creatief problemen op te lossen en ontwikkelen ze ruimtelijk inzicht.

Kinderen leren razendsnel

Voor volwassenen zonder technische achtergrond of technisch inzicht lijkt programmeren soms mysterieus en ingewikkeld. Maar voor kinderen ligt dat anders. Zij zijn in staat in een mum van tijd dingen op te pikken. Kijk maar eens hoe snel een kind een buitenlandse taal leert. Ook coderen kunnen ze op deze manier leren. Een educatieve robot is zo ontworpen dat kinderen dat spelenderwijs doen, zonder dat ze het doorhebben.

Robots programmeren

Met educatie-robots als die van Wonder Workshop en Makeblock gaan kinderen aan de slag met 'blokken' of met een echte programmeertaal. Door blokken op een logische manier aan elkaar te koppelen, geven ze een robot instructies. Als ze merken dat het werkt, zijn ze verkocht. Leergierigheid helpt, maar is geen voorwaarde. Aantrekkelijke vormgeving en visuele effecten zorgen ervoor dat kinderen direct met de robots en de bijbehorende apps aan de slag willen.

STEM

Robot-educatie heeft in Amerika de laatste jaren grote stappen gemaakt. Dat is niet los te zien van de focus op STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics. Voormalig president Obama maakte zich sterk voor beter onderwijs in deze richtingen, met probleemoplossend leren als uitgangspunt. De noodzaak om kinderen en studenten dit bij te brengen, was volgens hem groot. En daar had hij gelijk in. Leren met robots speelt in deze denkwijze een grote rol.

Robot-educatie: niet alleen voor kinderen

Leren met robots is niet alleen iets waar kinderen baat bij hebben. Ook studenten en zelfs bedrijven kunnen grote stappen maken met behulp van slimme robots. De verschillende modellen van Dobot die je in onze shop vindt zijn hier de beste voorbeelden van. Ze maken taken makkelijker en versnellen processen. En niet te vergeten: het is plezierig en uitdagend om ermee te werken. Ben jij al klaar voor de toekomst?